De Arocs Widespread
Onze trucks

De Arocs Widespread

Kampioen zwaargewicht

De Arocs Widespread is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Door een optimale asverdeling maakt de Arocs Widespread gebruik van de wettelijke ruimte voor maximale aslasten in Nederland. De achterassen worden verder uit elkaar geplaatst waardoor er meer gewicht geladen mag worden. Het resultaat is een hoog GVW van 43 ton en in combinatie met het lage eigen gewicht van het chassis zorgt dit voor een optimaal laadvermogen. Hiermee kunt u de truck efficiënter inzetten, want met minder ritten vervoert u dezelfde zware lading. Dit maakt de Arocs Widespread kampioen zwaargewicht.

De Arocs Widespread is leverbaar in de asvarianten 6x4, 6x6, 8x4 en 8x8. De truck heeft twee gestuurde voorassen en een aangedreven achterste as. Dit zorgt voor een kleinere draaicirkel en maakt de truck uitstekend manoeuvreerbaar.

De Arocs Widespread is voorzien van twee belangrijke systemen: Electronic Truck Steering (ETS) en Dynamic Truck Suspension (DTS). ETS is het elektronisch geregelde snelheidsafhankelijke stuursysteem voor de starre achteras. Ingeschakeld kan de achteras tot 45 km/u meesturen. Daarboven wordt hij uit veiligheidsoogpunt star. DTS is een, eveneens elektronisch geregeld, hydraulisch veersysteem, op basis van stikstof compressie. DTS controleert en regelt de rijhoogte wanneer sneller dan 3 km/u wordt gereden. 

Arocs widespread bouwplaats
Arocs widespread sjovel bouwplaats
Arocs widespread bouwplaats stalen buizen
Arocs widespread bouwplaats stalen buizen verte
Arocs truck vooraanzicht bouwplaats wielen 6
Arocs truck vooraanzicht bouwplaats2

De door Mercedes-Benz zelf ontwikkelde Arocs Widespread voldoet aan de hoge kwaliteitseisen op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit zoals u die mag verwachten van Mercedes-Benz. Groot voordeel hiervan is dat de gehele truck valt onder de fabrieksgarantie van Mercedes-Benz.

Week Vanaf Tot en met Dealer
36 5 sep 11 sep Baan Trucks
37 12 sep 18 sep Baan Trucks
39 26 sep 2 okt Louwman MB Trucks
40 3 okt 9 okt Gomes Trucks
41 10 okt 16 okt Wensink Automotive

De voordelen op een rij.

  • Automatische niveauregeling tijdens het rijden.
  • Kipper beveiliging (stabilisatie/blokkering).
  • Waterpasregeling waarmee het chassis, ter compensatie van scheefstand of scheef wegzakken in dwarsrichting, zoveel mogelijk waterpas wordt gezet.
  • Rijstand, waarmee het chassis handmatig op rijhoogte kan worden gezet wanneer de truck stilstaat.
  • Chassishoogte verhogen en verlagen.
Omhoog