De Actros: een nieuw tijdperk.

Content 01

Op de IAA voor bedrijfsvoertuigen van dit jaar heeft hij voor furore gezorgd, in het komende voorjaar worden de eerste voertuigen aan de klanten geleverd:Met de Actros heeft Mercedes-Benz Trucks zich in het digitale hightech-tijdperk gekatapulteerd.RoadStars geeft inzicht in de ontwikkeling en laat zien wat het nieuwe vlaggenschip kan.

Innovaties op een rij.

  • Kosten omlaag dankzij de Predictive Powertrain Control.
  • Wereldprimeur – deels geautomatiseerd rijden in een truck.
  • Alleen bij Mercedes-Benz Trucks: standaard MirrorCams.
  • De nieuwe Multimedia Cockpit verandert de werkplek van de chauffeur compleet.
  • Nieuwe Active Brake Assist 5 met verbeterde persoonsherkenning.
Content 03

Tot 5% minder diesel verbruikt de Actros op secundaire wegen, tot 3% minder op snelwegen en expreswegen – onder andere dankzij verbeterde aerodynamica en geoptimaliseerde Predictive Powertrain Control.

Zoveel kilometers als dit jaar heeft Markus Wolf nog nooit over kleinere Europese wegen gereden.Zijn basis is eigenlijk het ontwikkelings- en testcentrum (EVZ) van de Mercedes-Benz fabriek in Wörth.Maar dit voorjaar heeft de chauffeur echter minder vaak dan anders zijn rondjes gedraaid op het imposante circuit.In plaats daarvan was hij met zijn met meettechniek uitgeruste testvoertuig erg veel onderweg tussen Portugal en Scandinavië.Zijn opdracht:de Actros tot op het bot controleren.

“We hebben ongelooflijk veel buiten de hoofdwegen gereden om zo veel mogelijk testkilometers in alle mogelijke verkeers- en wegsituaties te kunnen verzamelen”, vertelt de 48-jarige Daimler-medewerker.“Dit werk op de kleine ruimte met de vele rotondes en bochtige trajecten kan op den duur erg vermoeiend zijn.Maar de Actros heeft heel wat te bieden en dat bevordert de fitheid van de bestuurder.”En daar komt dan nog het lage verbruik bij.

Tevreden testers.

"Voor mij als bestuurder betekent de Actros op het vlak van bedieningscomfort en veiligheid een enorme vooruitgang in het dagelijks verkeer", vat Markus Wolf samen.

Het besluit van Samuel Keller luidt:“We praten niet alleen over onderwerpen als geautomatiseerd rijden en digitalisering, met de Actros tonen we die uitgebreid op de weg.Daarmee hebben we een zeer goede uitgangsbasis om andere toekomsttechnologieën met een meerwaarde voor de klanten vlot in de vrachtwagen te integreren.”

Content 02

Tevreden tester.Testchauffeur van EVZ Markus Wolf voor de Actros.Foto: Matthias Aletsee